7 párkapcsolati szabály, amit tényleg érdemes betartani

7 párkapcsolati szabály, amit tényleg érdemes betartani

Párkapcsolati tanácsokból nincs hiány. Hallod barátoktól és rokonoktól, idegenektől az interneten, könyvektől, podcastoktól és TV-műsoroktól mit és hogyan kell tenned a boldogság érdekében. Néha olyan nagy az ilyen háttérzaj, hogy nehéz felismerni, mely tippeket érdemes valójában követni, és melyeket jobb figyelmen kívül hagyni.

Természetesen minden kapcsolat más, és ami az egyik párnál működik, az nem biztos, hogy a másiknál ​​is működik. Ennek ellenére a párok problémáira szakosodott terapeuták jól érzik, hogy mely kapcsolati irányelvek általában az előnyösek.

7 párkapcsolati szabály, amit tényleg érdemes betartani

Léteznek olyan alapszabályok, amelyeket tényleg érdemes betartani.

Randevúzzatok egymással

Nem számít, hogy a kapcsolat melyik szakaszában vagytok, állj ellen a késztetésnek, hogy becsússz a megszokás börtönébe. Ehelyett folytasd partnered meghódítását nap, mint nap, és tudatosan törekedj arra, hogy mindig úgy viselkedj vele, ahogyan az első napokban tetted. Udvarolj, varázsold el újra és újra.

Ez azt jelentheti, hogy megfontolt gesztusokat kell tenni, például egy aranyos cetlit kell tenni az ebédlőtáskába, érdekes kérdéseket tehettek fel egymásnak, hogy mélyebb szinten megismerjétek egymást egy finom vacsora keretében például, vagy akár  kreatív randevúzási tevékenységeket is tervezhettek.

„Gyakran beleesünk a kényelem mintájába, ami egy kapcsolatban stagnáláshoz vezethet.” – mondta a HuffPostnak Priya Tahim, a Kaur Counseling szaktanácsadója „Emberként szükségünk van arra, hogy fejlődjünk. A pároddal való randevúzással nem csak párként, hanem egyénileg is tovább fejlődhetsz. Ez lehetővé teszi, hogy a köztetek lévő szikra tovább fejlődjön a kapcsolatban.”

Ne hasonlítgasd a kapcsolatodat másokéhoz

Az összehasonlítás természetes emberi hajlam. Normális dolog, ha időnként átgondolod, milyen is a jelenlegi kapcsolatod életed többi párjához képest. Azonban, ha túl sok időt töltünk az összehasonlítással, az árthat boldogságnak. A múltat engedd el, a jelennek élj.

Ne kerüld a kellemetlen dolgokat.

Lehet, hogy rövid távon könnyebb homokba dugni a fejedet, de a mély beszélgetések halogatása gyakran csak súlyosbítja a problémát. Mindannyian szeretnénk elkerülni a kellemetlen beszélgetéseket, hogy megbántsuk partnerünket valamivel, amit el kell mondanunk neki, vagy ami a legnagyobb, a konfliktust. Mégis a legtöbben végül felismerjük, hogy az elkerülés is egészségtelen és ártalmas. Legyen az a szabály a kapcsolatodban, hogy nem kerülitek el a kellemetlen dolgokat, hanem megbeszélitek. A jót, a rosszat is. Ezután kezdd el gyakorolni ezt a szabályt néhány kisebb dolognál, hogy végül készen állj, amikor esetleg valami nagy dologgal kell megtenned.

Minden nap fejezzed ki háládat.

Kritizálás helyett inkább dicsérj. Ha észreveszed, hogy a párod milyen apróbb és milyen nagyobb dolgokkal gazdagítja az életedet, ne félj kimutatni a háládat, köszönetedet. Lehet ez mindennapos is. Vedd észre az apró segítségnyújtásokat, kis gesztusokat is és örülj neki. A másiknak nagyon jól fog esni és ez megtöri azt a szokást is, hogy panaszkodjunk vagy negatív hiedelmeket fejezzünk ki egymással kapcsolatban, ami hátráltathatja a növekedést és egymás megbecsülését, és kialakíthatja az egymás kritizálásának szokását.

Legyél őszinte

Az, hogy őszinte vagy és világosan fogalmazod meg igényeidet, gondolataidat, kulcsfontosságú a boldogság és az egészséges, stabil párkapcsolat szempontjából. Az őszinteség hitelességet és bizalmat, stabilitást von maga után. A kapcsolatok nem csak pozitív történésekből léteznek. Valójában gyakran a negatív dolgok hoznak közelebb két embert egymáshoz. Ezzel is tisztában kell lenni.

A bizalom építése örök

Sok pár nem igazán veszi figyelembe, hogy mennyire fontos a bizalom, amíg el nem veszítette azt. De vannak olyan apró dolgok, amelyeket ha minden nap megteszünk, bizalmat építenek. Gondolkodj el a kapcsolaton belüli cselekedeteiden, és próbálj meg több olyan (apróbb) dolgot tenni, ami növeli a bizalmat. Ezzel párhuzamosan pedig kevesebb olyan dolgot, amely az ellenkezőjét eredményezheti.

Gondolj arra, hogy mit csinálhatsz, általában nem szándékosan, amitől a partnered arra gondolhat, hogy rejtegetsz előle valamit. Például ne dugd el a telefonodat, vagy ne menj ki a szobából, ha hívnak…

Ne hagyatkozz egyedül a szerelemre

Igaz, amit mondanak: néha a szerelem nem elég. Szakemberek szerint, ha sokkal több van egy kapcsolatban a szerelemnél, például barátság is, az sokkal többet ér. Ha egyszerűen csak és kizárólag a szerelemre hagyatkozunk, a kapcsolatnak nincs mélyebb értelme.

Ha szándékosan és értelemmel választjuk meg partnerünket vagy partnereinket, a kapcsolat sokkal több lesz, mint egy sima érzés, hiszen mélységgel, értékekkel és lényeggel is bír. Szánj időt arra, hogy valóban meghatározd, miért vagy pont ezzel a személlyel. Amikor párkapcsolati konfliktusban találod magad, valószínűleg nem érzel túl sok szeretetet a partnered iránt. De az hogy rá tudsz támaszkodni arra a tényre, hogy miért vagy pont ezzel a személlyel, elengedhetetlen támasz lesz a konfliktus leküzdésére.

Miklós Edit

Facebook oldal: ITT >>>

forrás: huffpost

Post Author: EgyNap Magazin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük