A boldog, hosszú házasság 5 titka

A boldog, hosszú házasság 5 titka

A boldog, hosszú házasság 5 titka. Szinte mindenki abban a hitben mondja ki a nagybetűs IGEN-t élete egyik legfontosabb napján, az esküvőjén, hogy azt gondolja, egy egész életre szól majd a házasság. Hisznek akkor még a szerelemben, összetartozásban, bizalomban, kitartásban, hűségben. Aztán ahogy telnek-múlnak az évek, évtizedek, ez az érzés elhomályosulhat, sőt sokszor el is veszik. Ha pedig elveszik, akkor baj van. Az a kapcsolat végét is jelentheti.

A boldog, hosszú házasság 5 titka

Pedig a szerelem erejének nem szabadna csökkenni, sőt az a jó, ha egyre erősebb. De vajon mi a tartós boldogság, a hosszú házasság titka? Segítünk néhány ötlettel. Nem egyszerű egyik sem. De a közös életetek múlthat rajta. A jövőtök és a boldogságotok.

Első titok, első feladat

Létezik hosszú és boldog házasság, tartós szerelem, de nem szabad azt hinni, hogy könnyű ezt elérni. Minden egyes nap meg kell dolgozni a párkapcsolatért és a tüzet sosem szabad hagyni kialudni. A parázs mindig ott szikrázzon, hiszen ez az alapja mindennek. Ez táplálja az energiátokat, a köztetek lévő köteléket, összetartozást is.

Tiszteld a párodat

Bárhonnan is jött, bárki is a párod, akárhány éves is, akármi is a foglalkozása, a mély tisztelet iránta, a személye iránt, az ember, a lélek, a szív iránt, soha, de soha ne múljon el. Ezt érezned és éreztetned kell a szerelmeddel, a lehető legtöbbször. Bárhol is éljetek, bármit is értek el, sose felejtsd el tisztelni őt. Ez egy igen fontos alapja a hosszú és boldog párkapcsolatnak, házasságnak. Tudnia és éreznie kell a párodnak, hogy tiszteled őt, nem nézed le, nem tartod kevésre. Fontos, hogy fontosnak érezze magát.

Kíváncsiság

Ahogy a szikrára, úgy a kíváncsiságra is szükség van ahhoz, hogy a szerelem tartós legyen. Legyél kíváncsi az életre, a jövőre, magadra, a változásokra, a szerelmedre is. Ez az egészséges kíváncsiság remek szikrákat szül, energiákat szabadít fel, vidámságot és sok mosolyt hoz a kapcsolatba, házasságba. Mindig várd mit tudtok felfedezni együtt és ez milyen új élményekkel gazdagít majd titeket. Így marad izgalmas a kapcsolat.

A változás nem mindig rossz

Fel kell tudni ismerni a változást és el kell tudni fogadni, hogy semmi sem állandó, minden változik, változhat. Nem kell erre külön felkészülni, sem agyalni erről. A változás természetes velejárója az életnek. Ahogy telnek az együtt töltött évek, úgy változtok ti együtt és külön-külön is. De ez a változás még jobban összeköt majd titeket, mert ti ismeritek egymást a legjobban, minden egyes együtt töltött évvel egyre mélyebb lesz köztetek a kötelék. Ti tudjátok igazán milyen volt a másik korábban, akár évekkel, évtizedekkel ezelőtt. Te látod a szerelmed minden arcát, minden élethelyzetét és olyan oldalát ismerheted, amit rajtad kívül valószínűleg más nem. Ne akarj mindig ugyanott, ugyanabban az állapotban, élethelyzetben leragadni és fogadd el a változást. Hozd ki belőle a legjobbat. Mert a változás is értetek van.

Bizalom

Sose törjön meg a bizalom köztetek. Ez az egyik legerősebb titka, alapja a hosszú és boldog párkapcsolatnak. Mert ha a bizalom egyszer megtörik, akkor ez örök tüske lesz, akár egy szakításig vezető út egy szakasza is lehet. A kölcsönös bizalom adja meg a kapcsolat sziklaszilárd alapját. Azt, amire lehet építkezni. Ha van bizalom, akkor van nyugalom, békesség, boldogság is. Egy olyan közös életet jelent, ahol nem kell félni sem hűtlenségtől, sem hazugságoktól. A bizalmat azonban ki kell érdemelni és ez is egy hosszadalmas és nehéz munka, ami nem megy egyik napról a másikra.

Miklós Edit

Post Author: EgyNap Magazin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük