Még mindig nem vagy túl a szakításon? - 7 figyelmeztető jel

Még mindig nem vagy túl a szakításon? – 7 figyelmeztető jel

Még mindig nem vagy túl a szakításon? – 7 figyelmeztető jel.

A romantikus kapcsolatok sajnos nem mindig végződnek jól, ilyenkor a boldogság, a nyugalom csak álom marad.  A szakítás után nem mindig könnyű elköltözni, és elfelejteni azt az embert, akivel sok szép  pillanatot éltünk ár. Találkozni valakivel és új kalandba kezdeni egy olyan izgalmas és érdekes utazás, amely kétségekkel és bizonytalansággal teli, különösen akkor, ha úgy érzed még mindig az előző partnereddel való élményeid mozgatják meg a szíved, lelked, agyad. 


Gyakran nehéz megszabadulni és elfelejteni egy régebbi szerelmet, különösen, ha az életed értelmének érezted őt.

Az ex mindig egy szellem az életedben? Még akkor is, ha mindennek vége van? Kísért a félelem, hogy újra megjelenik és kiderül, még kötődsz hozzá és emiatt tönkreteszi az új kapcsolatot? 

Ne aggódj, nem vagy egyedül ezekkel a nyomasztó gondolatokkal…

Még mindig nem vagy túl a szakításon? - 7 figyelmeztető jel


Miért nehéz továbblépni az exed után?

A szakításhoz kapcsolódó érzések gyakran bántanak bennünket. Különösen akkor, ha mélyen ragaszkodtál a másikhoz. A mély bánat érzését néha azzal magyarázzuk, hogy ehhez hasonló szerelemben nem lehet többé részünk.


Az embernek nem kell beszélnie az exről, vagy nem kell látnia őt ahhoz, hogy azt érezze még mindig őt szereti. 

Vannak bizonyos jelek, amelyek  azt bizonyítják, hogy nem tud továbbhaladni, tovább lépni, még mindig a régire vágyik. Függetlenül attól, hogy a szakítás mi miatt következett be, vannak bizonyos jelek, melyek arra utalnak, hogy az érzelem még mindig erős a volt párod irányába.

Fedezd fel mi bizonyítja azt, hogy bár szakítottatok, te még mindig a volt párodra vágysz.


Gyakran összehasonlítod az új társadat a régivel


Folyamatosan a régi és az új párodat hasonlítgatod össze, a beszédüket, a ruhájukat, a hajukat, mindent. Mintha a régi szerelmed tulajdonságait keresnéd a mostani kapcsolatban.

Azt érzed, hogy a mostani nem az ideális a számodra, keresed a hibákat.  Ez azt tükrözi, hogy képtelen vagy előrelépni. Ezek az összehasonlítások valóban azt jelezhetik, hogy valószínűleg még az exedhez tartozol lelkileg és nem tudtad lezárni a régi kapcsolatot.


Még mindig kapcsolatban vagy vele


Valószínűleg titokban, de tartjátok a kapcsolatot. Beszéltek, találkoztok. Abban bíztok, együtt könnyebben és gyorsabban gyógyultok a szakítás után. Folyamatosan felteszed kérdéseidet a beszélgetések során, hogy mi vezethetett a szakításhoz, de a kérdések megválaszolatlanok maradnak.

Közösségi média


Folyton lesed mit csinál az exed a közösségi médiában. Nézed mit posztolt, mit kommentelt, kik az új ismerősei.

Nem tudsz tőle elszakadni, nagyon érdekel mi (ki) van vele. Egyértelmű, hogy nem tudtad lezárni ezt a különleges kapcsolatot.

Gyakran beszélsz arról, amit együtt csináltatok

Sokat emlékezel azokra  a kellemes, együtt töltött pillanatokra, amikor még az exed volt melletted. Gyakran emlegeted is ezeket, sokat beszélsz erről. Az élményeitekről, a kalandjaitokról, a közös szokásaitokról… Ha ez történik épp veled, akkor valószínű, hogy ezek a pillanatok nagyon hiányoznak neked és érzelmileg még nagyon kötődsz a régi partneredhez.  

Mindig az ő nevét ejted ki véletlenül

Na ez az egyik legbiztosabb bizonyítéka annak, hogy még nem zártad le a múltat és folyamatosan az exed jár a fejedben, mindig rá gondolsz.

Ha az új párod neve helyett, állandóan a korábbi párod neve csúszik ki a szádon, akkor nagy a baj. Nem csupán a fejedben, hanem a szívedben is ott él még a régi szerelmed.

Túl gyakran beszélsz róla

Mindig találsz lehetőséget, hogy beszélj az exről.  Nem csupán a szép dolgokról van szó, emlegeted a negatív dolgokat is, veszekedéseket, esetleges megcsalást is.

A tény, hogy mindig felidézed őt, egyáltalán nem jó jel. Nagyon egyértelmű, hogy hiányzik neked.

Még mindig kint vannak a tőle kapott tárgyak

Bár már szakítottatok, mégis kint hagytad a régi közös kis emlékeket, tárgyakat. Nincs szíved elpakolni, akkor sem, ha új kapcsolatod van?

Nos, ez azt jelenti, hogy még igen erősen a múltban élsz és nem is akarod lezárni. Ugyanez a helyzet akkor, ha a közös fényképeiteket nézegeted és nincs szíved eltenni egy doboz mélyére.

Nem akarsz továbblépni, mert még mindig szereted őt.

Ha a fenti jeleket tapasztalod magadon, akkor érdemes legondolkodni azon, hogyan tovább. Mert az az állapot, amiben vagy jelenleg senkinek sem jó. Sem neked, sem a jelenlegi párodnak. Zárd le a múltat és lépj tovább, ha úgy érzed a régi kapcsolatnak biztosan vége van.

Ha úgy érzed viszont, hogy van esély arra, hogy újra tudjátok kezdeni, akkor pedig lépni kell. 

Ha a múltban élsz, akkor az nem tesz jót sem a jelenednek, sem a jövődnek. Mérlegelj, merre és hogyan tovább…

Miklós Edit

Forrás: santeplusmag.com

Facebook oldal: ITT>>>

Post Author: EgyNap Magazin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük