3 természetes illat, ami stresszoldó hatású

3 természetes illat, ami stresszoldó hatású

3 természetes illat, ami jót tesz a lelkeddel, hangulatoddal, gondolkodásoddal. Segítenek elűzni a negatív gondolatokat, megmelengetik a szívedet, a kedélyállapotod is sokkal emelkedettebb lesz.

3 természetes illat, ami stresszoldó hatású

Fenyő illat

Ez az illat szinte melegíti a lelkedet, ellazít, megnyugtat. Meditáció közben is igen hasznos lehet, mert segít összpontosítani és el is lazít egyben. Érdemes légzőgyakorlatok során is használni, vagy jógázás közben, de akár este egy könyv olvasása közben is pihentető érzést kelthet bárkiben.

Kamilla illat

 A kamillatea szinte az egyik legjobb, legismertebb természetes stresszoldónak nevezhető. Ez jellemző magára az illatra is. Az idegrendszerre nyugtató hatással bír, csökkenti a stresszt és megnyugtatja az elmét, a lelket egyaránt. A kamilla illatú gyertya is eléri ezeket a pozitív hatásokat, de használhatsz akár illóolajat is párologtatáshoz, vagy a fürdővízhez csepegtetve.

Levendula

A levendula a legpihentetőbb illatként ismert. Amikor megérzed a jellegzetes illatát a virágnak, a hangulatod jobb lesz, a gondolkodásos pozitívabb, megnyugszol és az elméd ellazul. Egyszerűen jót tesz veled, kívül-belül. Tanulmányok kimutatták, hogy a levendula illata a pulzusszámot csökkenti, a vérnyomást szintén és a stresszhormon szintjét is. Ezeknek köszönhetően szabályozza, javítja a hangulatot és igazi nyugtató hatással bír a szervezetre. A szorongás tüneteit enyhíti és a depressziót is.

Miklós Edit

Facebook oldalunk: ITT>>>

Post Author: EgyNap Magazin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük