A legizgalmasabb szilveszteri, újévi babonák

Így (nem) lehet jó a 2024-es éved – A legizgalmasabb babonák

Így (nem) lehet jó a 2024-es éved – A legizgalmasabb babonák jönnek. Ki ne szeretné azt, hogy 2024 az egészségről, vidámságról, szeretetről, boldogságról, sikerről szóljon? Mindenki vágyik a jóra, szépre, igaz?

Egy olyan izgalmas, érdekes összeállítást hoztunk, amit érdemes alaposan átböngészni, főleg akkor, ha azt szeretnéd, hogy a 2024-es éved igazán jó legyen.

Rengeteg babona és hiedelem kötődik szilveszterhez, újévhez, akár hiszel benne, akár nem, egy biztos: sokan kipróbálják, betartják ezeket, vagy legalábbis egy részüket.

Ezen ne múljon 2024 sikere!

A legizgalmasabb szilveszteri, újévi babonák

Disznó

A jó szerencse mindenféle sertés ételre vonatkozik. Akkor is szerencsét hoz, ha nem magát a húst fogyasztod, hanem például disznó alakú süteményt fogyasztasz.

Savanyú káposzta

Németországból származik ez a finom babona. Az, aki az Újév első napján savanyú káposztát fogyaszt, arra annyi boldogság és gazdagság vár, mint amilyen a káposzta sok, hosszúkás darabja. A lényeg a hosszú és a sok szavakon van. De jó is lenne, igaz, ha egész évre kitartana a boldogság, gazdagság, egészség, jó? Együnk tehát ennek érdekében jó sok savanyú káposztát.

Hal

A hal a szerencse szimbóluma bizonyos országokban. Ugyanis a hal megjelenése, életmódja és még a neve illetve az ezekkel együtt járó babona is csodálatos. Nézzük sorban: a hal csillogó, pikkelyes külseje hasonlít a szép fényes pénzre. Másodszor, nagy csoportokban él, ami a bőséget szimbolizálja, ugyanakkor a családi összetartozást, békét, szeretetet is. Nem érdemes kihagyni újév első napján a hal fogyasztását. Hazánkban azonban sokat azt vallják, hogy halat tilos enni szilveszterkor, újévkor, mert akkor a következő évben kiszúszik a kezedből a szerencse és elúszik jó messzire.

Kör alakú torta

Fogyasztása szilveszterkor és újévkor főleg Amerikában nagy hagyomány. Ott ugyanis  azt vallják, hogy a gyűrű, kör alakú süteményt, tortát meg kell tölteni valamilyen kinccsel, meglepetéssel, és aki megtalálja, annak nagy szerencséje lesz a következő évben. A kör forma pedig az elkövetkező év teljes körét szimbolizálja, azaz az egységet, a harmóniát, az egészet. Egyébként sok más ország is hisz a kör formájú édességek jelentésében; hisznek a kör szimbólumában. Azaz az ennek köszönhető szerencsében, egységben.

Szőlő

Érdemes szőlőt enni szilveszterkor és/vagy újév első napján. Méghozzá pontosan 13 szemet! A hiedelem szerint ugyanis minden egyes szőlőszem az elmúlt év egy hónapját képviseli, ha 12-t megeszel, csakis akkor tudod lezárni az idei évet és tiszta lappal kezdeni a következőt. A 13. szőlőszem pedig már az újévet szimbolizálja, azt, hogy így biztosan sikeres, boldog lesz.

Sok olyan étel is van, amelyek nem hozzák, hanem viszik a szerencsét, a boldogságot.  Nézzük ezeket is, nehogy ezen múljon 2024 sikeressége!

Homár, rák

Ez az étel csak viszi és viszi és viszi a szerencsét, kedvezőtlen következményekkel jár, ha ezt eszed az Újév első napján. 2024-ben nem fogsz előre haladni, toporogni fogsz egy helyben, sőt nagy visszalépéseket is jelenthet. Kerüld el inkább ezek fogyasztását!

Csirke

Csak negatív dolgokat hozna az életedbe, ha az év első napján csirkés ételeket ennél. Csak úgy elrepülne a szerencséd, jó messzire. Tehát viszlát csirke, de csak január elsején!

Az ételek mellett sok egyéb babona is létezik, amelyet érdemes elolvasni, megfontolni és betartani.

Szemét

Szilveszterkor és újév első napján nehogy kividd a szemetet, mert ezzel együtt a 2024-es szerencsénket is kidobjuk.

Pénz

Ne adj kölcsön senkinek az év utolsó és az év első napján. Ha ugyanis adnál, akkor egész évben kifolyik a kezedből a pénz, és kerülni fog a szerencse.

Zaj

Szilveszter napján hangoskodni kötelező. Ezzel elbúcsúztatod az évet és ezzel együtt elűzöd jó messzire a rosszat, az ártó, rontó erőket is.

Szerencsemalac

Szeretnéd, ha malacod lenne egész 2024-ben? Akkor tegyél ki a lakásba bármilyen malac formájú kis tárgyacskát, vagy süss malac formájú sütit, kekszet és persze egyél malachúst. Elképesztően sok szerencsét hozhat!

Féktelen evészet

Bár szilveszterkor jókat lehet lakomázni, vigyázz arra, hogy ne edd ki az egész hűtőt. Legyen, maradjon étel benne, mert ez azt jelenti, hogy egész évben nem fogysz ki semmiből, sem szerencséből, sem jólétből, sem boldogságból, sem egészségből. Nem fogsz hiányt szenvedni semmiből. Jól hangzik, ugye?

Méz és szerelem

A szerelmesek éjfélkor kenjenek egymás ajkaira mézet, csókolják meg egymást. Így ennek köszönhetően édes élvezetek, szerelem, boldogság jellemzi majd a kapcsolatukat.

Almamag

Ha vállalkozó vagy, ha saját üzleted van, akkor szilveszterkor és újévkor egyék sok almát, körtét, banánt, bármilyen gyümölcsöt, hiszen így gyümölcsöző éved lesz. Ha almát ettél, számold meg, hány magja van, ennyi sikerben lesz részed a következő évben!

Alsónemű

Viselj piros alsóneműt szilveszterkor, mert ennek köszönhetően vérpezsdítő, izgalmas, fantasztikus éved lesz a szerelem terén is.

Pezsgő

Fogyassz az újév első perceiben, drága, különleges pezsgőt és akkor a folytatás is fényűző lesz. Gazdagságot, jólétet hozza majd el számodra.

Babonából tehát van elég és babonából ugyanakkor sosem elég. Csak te döntheted el, hiszel-e benne és hogy melyiket próbálod ki….

Boldog, egészségben, sikerekben gazdag ÚJ ESZTENDŐT kíván Nektek, mindenkinek az EgyNap Magazin összes dolgozója!

Post Author: EgyNap Magazin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük