Íme 3 gyors, finom étel, ami tökéletes lehet a húsvéti asztalra

Íme 3 gyors, finom étel, ami tökéletes lehet a húsvéti asztalra

Íme 3 gyors, finom étel, ami tökéletes lehet a húsvéti asztalra. Recepttel.

1. Töltött tojás – A húsvét klasszikusa

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál friss kapor
  • Só, bors ízlés szerint
  • Paprika a díszítéshez

Íme 3 gyors, finom étel, ami tökéletes lehet a húsvéti asztalra

Elkészítés:

1. Főzd meg a tojásokat keményre (kb. 10 perc), majd hűtsd le hideg vízben.

2. Vágd félbe őket, és óvatosan kanalazd ki a sárgáját.
3. A sárgáját tedd egy tálba, add hozzá a majonézt, mustárt, kaprot, sót és borsot, majd keverd simára.

4. Töltsd vissza a tojásfehérjébe a tölteléket, és díszítsd egy kis paprikával.

5. Tálald hidegen.

2. Tavaszi zöldséges quiche

Hozzávalók:

  • 1 előre elkészített pite tészta (vagy házi)
  • 2 tojás
  • 200 ml tejszín
  • 100 g reszelt sajt (pl. cheddar)
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 marék friss spenót
  • Só, bors

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Bélelj ki egy piteformát a tésztával.

2. A zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, majd egy serpenyőben kicsit megpároljuk őket.

3. Egy tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejszínt, a sajtot, sót, borsot, majd belekeverjük a zöldségeket.

4. Öntsd a keveréket a tésztára, és süsd 25-30 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz.

5. Hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald.

3. Sonkás rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 300 g főtt sonka
  • 1 közepes hagyma
  • 2 tojás
  • 200 ml tejföl
  • 100 g reszelt sajt
  • Só, bors

Elkészítés:

1. A burgonyát hámozd meg, és főzd meg sós vízben, majd szeleteld fel.

2. A hagymát apróra vágd és pirítsd meg egy kis olajon.

3. A főtt sonkát kockázd fel, a tojásokat pedig főzd meg keményre és szeleteld fel.

4. Egy tűzálló tálat kenj ki egy kevés olajjal, majd kezd el rétegezni: először egy réteg burgonya, majd sonka, hagyma, tojás, és tejföl. Ismételd a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok.

5. A tetejére szórj reszelt sajtot, majd süsd 180°C-on kb. 25-30 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz.

Ez a három étel gyorsan elkészíthető, finom és tökéletes lehetnek a húsvéti ünnepi asztalra. Jó étvágyat hozzájuk!

Facebook oldal: ITT>>>

Post Author: EgyNap Magazin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük