Ez történik a szervezeteddel, ha túl sok mandarint eszel

Ez történik a szervezeteddel, ha túl sok mandarint eszel

Ha túl sok mandarint eszel, nagy baj lehet belőle. Egészséges, rengeteg vitamint tartalmaz, télen-nyáron elérhető, finom önmagában, facsarva, salátában, süteményben is… Mégis oda kell figyelni a mennyiségre. Ki gondolta volna ezt a mandarinról?

Ez történik a szervezeteddel, ha túl sok mandarint eszel

Egy táplálkozási szakértő elmondta, hogy naponta hány mandarint lehet enni anélkül, hogy problémát, kellemetlen tüneteket okozna. Ha nem tartod be ezt a tanácsot, bizony akár komolyabb baj is lehet belőle.


A mandarint szinte mindenki imádja.

Finom, ráadásul még az egészségeddel is jót teszel, ha rendszeresen fogyasztod. Rengeteg C-vitamint tartalmaz, de a benne lévő illóolajok hangulatjavító hatással is bírnak. Ezért szinte sohasem elég belőle, ezt érezzük. Ám nem mindegy mennyi mandarint eszel. Ha túl sokat, akkor bizony kellemetlen tüneteket is okozhat.

A mandarinban található savak irritáló hatással lehetnek a gyomor és a belek nyálkahártyájára.

Ezért a túl sokat eszel belőle, akkor komoly gyomorfájást, hasi problémákat okozhat. Ha gyomorhurutban szenvedsz, akkor a tüneteid súlyosbodhatnak.

Ha túl sok mandarint eszel, nagy baj lehet belőle

A másik ok, amiért nem szabad túl sok mandarint enni, az az, hogy májunk nem szereti a túl sok fruktózt.

Az optimális mennyiség nem több, mint 40 gramm. Mondta el Nadiya Tsapkina. A táplálkozási szakértő azt tanácsolja a felnőtteknek, hogy naponta maximum 4-5 közepes méretű mandarint egyenek. A gyerekeknek még kevesebbre van szükségük, maximum napi 2-3 darabra.

Ha először vezeted be a mandarint a baba étrendjébe, tegyed ezt a lehető legminibb adagokban, de tényleg a legapróbb icipici darabocskákban. Ne felejtsd el, hogy a mandarin, mint minden citrusféle, erős allergén. Bőrkiütést, sőt hasmenést, hasgörcsöt is okozhat.

Miklós Edit

képek: Stock képek

Facebook oldal: ITT>>>

Forrás

Post Author: EgyNap Magazin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük